Kayıtlar devamlı olarak editlendiği için blog ismi böyle seçilmiştir ara sıra girip tekrar bakmanızı tavsiye ederim.

3 Haziran 2016 Cuma

Tokyo Ghoul Tanıtım İnceleme

Tokyo Ghoul animesinin incelemesi yorumları ne derseniz artık.



Tokyo Ghoul(Mangasına Bakmadım ve Animesinin sadece ilk sezonu izledim):

Puanı 
-Hikaye FENA DEĞİL
-Çizimler İYİ
-Karakterler FENA DEĞİL
-Karakter gelişimi: FENA DEĞİL
-Seslendirme/müzikler İYİ
-Plot twist(Ters köşe) ORTA
-Türünün hakkını verme İYİ
6/10

Yazıyı bunu dinlerken okuyunuz



Tanıtım: Bir gün hoş bir kızla randevuya çıkıyorsunuz. Ortak noktalarınız olduğunu öğrenip içiniz kıpır kıpır oluyor. Sonra hatunun gözleri kararıyor ve bir bakmışsınız hastanede gözünüzü açmış bambaşka bir şeye dönüştüğünüzü görmüşsünüz. Ne yaparsınız? "Tabii ki uyum sağlarım yaşasın insan yemek!" "Zaten yakında haplarla beslenecekmiş insanlar" Ehm...

Hikaye aşağı yukarı bu kadar. Evet öncelikle iyi yanlarından bahsedelim hemen. Zira gerekli bilgileri başka yerlerde yeterince okumuş görmüşsünüzdür. Burada her yerde yazılanla aynı şeyleri yazacaksam ne manası var bu yazının değil mi ama

Öncelikle müzikleri iyi. Yani gerçekten iyi, opening olsun -ki üstteki linke tıkladıysanız şu an dinliyor olmanız lazım- ending olsun ortamın havasına uyan girişleri olsun.

Konsept güzel. Yani mevcut bir konsepte farklı bir bakış açısı getirilmesi gayet iyi.


Ana karakterimiz Kanekinin insanı yanını bırakmamaya çalışmasından kaynaklanan o git-gel halleri arasındaki denge ve işlenişi çok güzel. Yeni vamp...gulyabani olmuşsun ve bunu birden kabullenemiyor tabii ki.

Zaten trajik bir hikayesi olmasının yanında bir de mutan...gulyabani olmasından dolayı o yemekleri bir türlü çiğneyemeyişine acıyorsun yani


Ancak iş buradan sonra kopuyor arkadaşlar.
Şimdi bir düşünün. En başından bahsediyorum. Düşünün bak. Önünüzde bir ghoul cesedi var bir de yakınlarda bulunmuş neredeyse ölmekte ölen bir insan. Aklı başında bir doktor olarak ilk yapacağınız şey "panpa var ya bu çocuğa şu ölü Ghoul'un organları koysak accayip olmaz mı yea?" demek mi olur?

Hikayesi desen pek ne izlediğiniz anlaşılmıyor. Yani tamam aksiyon var korku var falan ama ne izliyoruz biz? Kanekiyi mi izliyoruz? Toukayı mı? Güvercinleri mi? İnsanların Ghoullardan kurtulmaya çalışmasını mı? Odak noktası nedir yani?

Hikayeyi geçtim neden Ghoul konsepti açıklanmıyor? Nereden gelmişler nereye gidiyorlar? Gözlerindeki siyahlık ve uzaylı...Gulyabani güçlerinin kaynağı nedir?

Kaneki dışındaki diğer karakterler neden bu kadar basit kalmış? Hiçbir karaktere odaklanmıyor seri. Benim anladığım "elimizde populer bir manga var ne gösterirsek kardır" mantığıyla yapılmış geçilmiş.


Bir ara belki tutar diye Amon diye bir karaktere odaklanıyorlar ama bütün anime boyu süren bir şeyden o da nasibini alıyor. Nedir bu? Tam olaya girecek hop geçiyor.

Yani tamam belki 60 manga bölümünü 12 anime bölümüne tıkıyor olabilirsin ama bu hemen her olayı bir anda geçmeni gerektirmiyor yani. Fanfiction değil bu kardeşim napıyorsun sen? Az özenli ol yahu.


Son söz: Eğer aynı türde başka hiçbir anime görmediyseniz oldukça zevk alınabilir ancak biraz kaşarlanmışsanız pekte yeni bir şey sunmamakla birlikte pek çok geçişten memnun kalmamanız oldukça mümkün

SPOILER
SERİ İÇİNDEN BİLGİ VEREN YERLER VARDIR

Bütün animeyi Kanekinin uyuzluk derecesinde pasifliği ve doğru düzgün işlenmeyen olaylar haricinde ana karakterin insanlığına dair olan gel-gitleri ile devam ettirip 12. bölümün son 10 dakikası için izleyebilirsiniz belki. O aksiyon hakikaten güzeldi. Özellikle öncesindeki tansiyonun işlenişi ayrı bir olay

favori karaktelerim

-Mado iyidi be. Başka favorim olabilecek potansiyelde biri yoktu herhalde.